Over Evelien Kooloos

Evelien KooloosPlezier met verf en kleuren, dat is waarom ik graag schilder.

Altijd spannend wat er overblijft om naar te kijken,  weer te geven wat me bezighoud, en hoe ik naar  de dingen kijk.

Ben er altijd al mee bezig,  begon als cursist op de Famous Artist School in Amsterdam, heb een aantal jaren kunstacademie gevolgd, afdeling tekenen en schilderen.  Was ook een aantal jaren cursist bij Rolina van Vliet. Verder volg ik  regelmatig workshops van o.a. Sam Drukker,  Maria Kemps, Jan van Lokhorst, Theo Onnes.

Ben lid van de Vrije Kwasten, een schildervereniging, mijn schilderclubje  waar we samen schilderen en elkaar inspireren.

Ik geef les bij Collage Kunstcentrum Hoevelaken en in mijn eigen atelier. Ook workshops van een dag verzorg ik in mn atelier.

Mijn schilderijen

Schilderijen van mij zijn altijd met veel kleur, en het onderwerp is steeds verschillend. Of het nu bloemen zijn, dieren, landschap, portret, of mensen, ik werk altijd met kleur. Probeer de spanning te zoeken in de compositie en de kleuren, zodat er een vrolijk en levendig schilderij ontstaat.

Meestal is nog wel te zien wat het onderwerp is, al is het zeker niet fotografisch te noemen. Het werk moet altijd n beetje spannend blijven om naar te kijken, soms komt het door de gebruikte kleur of door de weergave van het onderwerp, ik zoek naar een schildermanier waardoor het spannend blijft om te kijken naar mijn schilderijen.

Meestal schilder ik met acrylverf, ook wel met olieverf.

Teampaint

In 2007 heb ik mn bedrijf Teampaint opgericht. Hier verzorg ik schilderworkshops in atelier en op locatie. Inmiddels hebben veel bedrijven al een unieke teambuildingsactiviteiet beleefd, en een uniek resultaat behaald.